Geplaatst op

Groen goud nu ook ontdekt door Nederland

Pompoenpitolie was tot op heden vrijwel onbekend in Nederland, maar zal vanaf nu steeds meer door de culinair bewust wordende Hollander in de keuken gebruikt worden.

Wij hebben vanaf heden de exclusieve import voor Nederland van dit delicate groene goud uit Oostenrijk. De laatste 15 jaar heeft het gebruik van pompoenpitolie, zowel thuis als in de professionele keuken, een enorme vlucht genomen. In heel Europa blijkt de pompoenolie reeds een enorm succes. De verkoop en het gebruik stijgt jaarlijks en deze gezonde culinaire toevoeging is inmiddels niet meer weg te denken uit steeds meer keukens. In Oostenrijk en de rest van Europa wordt al vele jaren deze diepgroene smaakvolle olie als welkom alternatief voor de standaard olijfolie op grote schaal verkocht; nu is het de beurt aan Nederland.

Mutter Natur is eerlijk en natuurzuiver, rijk aan gezonde voedingsstoffen en bijzonder van smaak. Pompoenzaadolie uit de Oostenrijkse regio Steiermark is toe te voegen in ontelbaar veel gerechten. Heerlijk bijvoorbeeld als brooddip, over salades, vis, vlees, pasta, pannenkoeken en (vanille)ijs. Ideaal voor horeca en particulier.

Tot het jaar 1936 is pompoenzaadolie een officieel erkend medicijn geweest. Dit had als reden, dat naast de heerlijke culinaire toepassingen in voor-, hoofd- en nagerechten, deze Oostenrijkse pompoenzaadolie vele gezondheidsvoordelen bood voor onder andere de huid en een optimale werking van de blaas, prostaat, nieren en hormoonhuishouding. Derhalve zag men ook toen al pompoenzaadolie als één van de gezondste en meest voedzame oliën die er zijn. In officieel beschermde gebieden worden de pompoenen van Mutter natur verbouwd en op hoogwaardige wijze worden daarna de pompoenpitten (koud)geperst tot een smaakvolle olie.

Mutter Natur behoort tot de enkele en beste producenten van pompoenzaadolie die er wereldwijd bestaan. De IFS-Certificering garandeert onder andere de traceerbaarheid van de teler, een gentechniekvrij product, de biologische en een kosher certificering. De spijsolie is een smaaksensatie die je tot nu toe nog niet bereikte met alle huidige oliën. De uitzonderlijke nootachtige smaak, de gezondheidsaspecten en de magische dubbelkleur van groen en rood, maken deze olie tot een absolute ‘musthave’ in iedere nederlandse keuken.

Deze smaakbelevenis luidt een nieuw culinair tijdperk in waarbij naast de olijfolie de pompoenzaadolie een begrip zal worden. Hierbij hoort natuurlijk meteen de lancering van een bijbehorende website: www.pompoenzaadolie.nl. Dit is tevens de eerste pompoenzaadoliesite van Nederland. Op deze site vindt iedereen de gezondheidsvoordelen alsmede culinaire toepassingen, dus recepten, voor de veelbelovende Mutter Natur pompoenzaadolie.