Huidverzorging

De grootste voordelen voor de huid bij gebruik van pompoenzaadolie worden vooral bereikt door de zeer hoge niveaus van de natuurlijke antioxidanten en meervoudig onverzadigde vetzuren. Pompoenzaadolie heeft een hoog niveau van de gamma-tocoferol-vorm van vitamine E, dat is een zeer krachtige antioxidant.

Antioxidanten beschermen de celstructuur en gezondheid door het neutraliseren van “vrije radicalen”, die gegenereerd worden uit bronnen zoals straling, luchtverontreiniging en peroxiden. Als je hier niets aan doet kunnen vrije radicalen de huidstructuur aanvallen, waardoor het kwetsbaar wordt voor rimpels, infecties en andere schade.

Van Vitamine E is aangetoond dat het een breed scala van voordelen biedt voor de huid. Het is gebleken dat het littekenvorming van wonden tegengaat en dat het striaevorming vermindert. Ook is het aangetoond dat het de gevolgen van psoriasis vermindert, maar ook de roodheid die gepaard gaat met erytheem vermindert (rosacea).
Pompoenzaadolie geeft ook met name belangrijke voordelen wat betreft huidverzorging. Met krachtige antioxidanten en essentiƫle vetzuren blijkt dat het toevoegen van pompoenpitolie uw huidverzorging zal helpen om de vochtigheid in de huid goed te behouden, een normale celstructuur gehandhaafd blijft, en het zorgt ervoor dat uw huid er gezond uit blijft zien.