Pompoenpitolie

Pompoenpitolie
 Steirerkraft pompoenpitolie in donkergekleurde glazen fles

Pompoenpitolie wordt al sinds de 18e eeuw geproduceerd in de zuidelijke delen van de regio Steiermarken. De vroegste bekende datum als bewijs van het bestaan van pompoenzaadolie in Steiermarken (uit de nalatenschap van een boer uit Gleinstätten) dateert van 18 februari 1697. De olie is onlosmakelijk verbonden met de Oostenrijkse regio Steiermarken. Wat zou Steiermarken zijn zonder pompoenpitolie? Dat is hetzelfde als Italië zonder olijfolie en espressokoffie: ondenkbaar!

Onze pompoenpitolie is een zeer gewaardeerd begrip in thuisland Oostenrijk, maar inmiddels ook geheel Europa. Vele miljoenen mensen thuis en tienduizenden professionele restaurantkeukens zetten de diepgroene en smaakvolle olie in als smaakvol onderdeel van de maaltijd of als brooddip. Door de bijzondere smaak en kleur, gecombineerd met alle gezondheidsvoordelen, wordt onze olie steeds populairder. Ook in Nederland is nu het succesverhaal een feit. Van hobbykok tot sterrenkok; iedereen die van lekker en gezond eten houdt, tot de echte culinaire toppers ontdekken de bijzondere eigenschappen van onze kwaliteitspompoenpitolie. Binnen korte tijd zal dit steeds meer gewaardeerde en veelzijdige product overal verkrijgbaar zijn en in vrijwel elke keuken gebruikt worden.

Onze pompoenpitolie wordt op de beste manier geperst, op de onverwarmde wijze en vooral met geduld en veel vakmanschap. Zo krijg je minder olie uit de pompoenpitten, maar de kwaliteit, smaak en gezondheidseigenschappen blijven zo op het allerhoogste niveau…..en dat merk je en proef je.
Zo kan iedereen optimaal genieten en profiteren van de lekkerste en gezondste pompoenpitolie!