Gebruik

Hoe pompoenzaadolie te gebruiken?

Pompoenpitolie is een ongelooflijk veelzijdige dressing en finishing olie. De diepgroene olie is te gebruiken op pasta, risotto, soepen, stoofschotels, gestoomde groenten, gekookt vlees, vleeswaren, gebak, taart en vanille-ijs. Uitermate geschikt voor vegetarische gerechten en ideaal voor gezondheiddrankjes, zoals slowjuice van fruit en groenten. Daarnaast is de pompoenzaadolie lekker over bijvoorbeeld popcorn en mais(gerechten) of is deze te gebruiken als smaakmaker voor dressings, eieren en groenten.

Als brooddip is onze pompoenpitolie een regelrecht succes te noemen. Verras uw gasten ermee en u heeft ze een onvergetelijke traktatie geboden.

De pompoenpitolie wordt echter bij voorkeur niet gebruikt als bakolie en kan beter niet verhit worden. Door de verhitting verliest de olie namelijk een groot gedeelte van de gezonde aspecten.

Pompoenpitolie kan gebruikt worden als gezonde culinaire dressingolie of als bron van essentiƫle gezonde vetzuren. De geadviseerde dosering is 1-2 eetlepels per dag. Een continue inname van pompoenpitolie is geadviseerd om blijvende voordelen ervan te ervaren.

De unieke rijke nootachtige smaak en magische uitstraling door zijn diepgroene kleur met roodtinten (probeer maar eens een scheutje pompoenpitolie in een glas te schenken en door een lichtbron laten verlichten; u ziet tegelijkertijd een prachtige groene en rode kleur) maken deze olie in de keuken een absolute musthave!