Gezondheid

Gezondheidsfeiten Pompoenpitolie

Pompoen Olie is een superfood; in 1773 werd het erkend als geneeskrachtig en door bevoegdheden uitgeroepen tot medicijn door de keizerin van Oostenrijk.
Het is rijk aan Omega 3, 6 en 9 van de gezonde vetten, en zeer laag in verzadigd vet. Het meervoudig onverzadigd vetzuur linolzuur maakt pompoenpitolie ongelooflijk waardevol. Het gehalte van meer dan 51% linolzuur in onze pompoenzaadolie, wat veel hoger is in vergelijking met andere oliën, is absoluut geweldig. Met 15 tot 20 ml van pompoenpitolie wordt ook in de dagelijkse behoefte aan vitamine E voorzien. Het is wetenschappelijk bewezen dat het de hoeveelheid cholesterol verlaagt en positief effect heeft op de prostaat, de blaas en de algehele hormoonhuishouding.
Het bevat een zeer hoog gehalte aan vitamine E en pompoenzaadolie wordt tevens geleverd aan high-end cosmetische bedrijven. Je kunt de olie dus eventueel zelfs op je huid smeren en cremes of balsems van produceren.

Pompoenolie is diochromatisch, wat betekent dat het twee kleuren op hetzelfde moment heeft; rood en groen. De groene komt van de chlorofyl en het rood van de caroteen. Het is de meest diochromatische stof op de planeet! Het bevat ook vitamine A (beta-caroteen), vitamine E, B1, B2, vitamine C en niacine, sporenelementen, mineralen chloor, ijzer, fluor, jodium, kalium, calcium, koper, magnesium, mangaan, natrium, fosfor, selenium, zwavel en zink. Het is echter niet ideaal om er mee te bakken omdat je dan de gezonde vetten beïnvloedt. >>>>verder