Als je terugkijkt op de wereldgeschiedenis maakten al vele bevolkingsgroepen gebruik van dit groene goud. Ooit werd pompoenzaadolie uitgeroepen tot koninklijk medicijn door de keizerin van Oostenrijk. Gaandeweg is er veel verloren gegaan aan natuurkennis, natuurlijk gezond voedsel en een gezonde levenswijze. Zoals iedereen inmiddels doorheeft, heeft dit vele nadelige gevolgen gehad voor de gezondheid van de mens. Door een hernieuwde visie over gezonde essentiele vetten kunnen we allen weer een gezonde en meer natuurlijke weg inslaan. Tegenwoordig worden weer steeds vaker extracten uit dit uitermate helende groene goud verwerkt in de moderne medicinale en cosmetische industrie.

De essentiële vetzuren, krachtige antioxidanten en synergetische effecten van andere secundaire bestanddelen is de waarschijnlijke reden waarom mensen positieve gevolgen ervaren van het eten van pompoenzaadolie en pompoenpitten.
Pompoenproducten zijn niet specifiek gemaakt om ziekten te genezen, maar kan zeker goed fungeren als een steun en toe- of aanvulling, waar dit nodig of gewenst is.

Vetten en oliën
Collectief bekend als lipiden, zijn de belangrijkste functies: het leveren en vervoeren van vetzuren en vitaminen, het beschermen van vitale lichaamsorganen, het isoleren warmte en reguleren van lichaamstemperatuur. Daarbij bevorderen ze de aanmaak van gezond bloed, zenuwen, spieren en huid. Als laatste dragen ze zorg voor het vervoer en de verdeling van cholesterol, een goede spijsvertering en om een goede absorptie en smaak te verbeteren. Als laatste zorgt alles voor een goede bron en opslag van energie.

>>>>lees verder