Bestel hier


Hoe pompoenzaadolie te gebruiken?

Pompoenpit-olie is een ongelooflijk veelzijdige dressing en finishing olie. De olie is te gebruiken op pasta, risotto, soepen, stoofschotels, gestoomde groenten, gekookt vlees, vleeswaren, gebak, taart en vanille-ijs. Uitermate geschikt voor vegetarische gerechten en ideaal voor gezondheiddrankjes, zoals slowjuice van fruit en groenten. Daarnaast is de pompoenzaadolie lekker over bijvoorbeeld popcorn en mais(gerechten) of is deze te gebruiken als brooddip en als smaakmaker voor dressings, eieren en groenten.

De pompoenpitolie kan echter nooit gebruikt worden als bakolie en dient niet verhit te worden.
Pompoenpitolie kan gebruikt worden als gezonde culinaire olie of als bron van essentiële gezonde vetzuren. De geadviseerde dosering is 1-2 eetlepels per dag. Als medicijn kunnen patienten 1-2 pompoenzaadoliextractcapsules per dag krijgen, gedurende 12 weken.

De unieke rijke nootachtige smaak en magische uitstraling door zijn diepgroene kleur met roodtinten maken deze olie in de keuken een absolute musthave!